Протидія булінгу

 Вибори – важлива подія не лише в житті країни, а й навіть у житті школи.

22 вересня учні  Білогородської  гімназії обирали  лідера  учнівської ради ТЕМП,  вибирали найкращого з п`яти кандидатів. Заздалегідь  претенденти в лідери ознайомили учнівську спільноту з передвиборчими програмами.  За результатами  волевиявлення перемогу отримав учень 8 класу Богдан Фесюк. З різницею в один голос заступником стала Вікторія Колісніченко. Щиро вітаємо  Богдана та Вікторію!  Нехай все вдається у подальшій діяльності.  Зичимо великих творчих задумів, цікавих ідей, енергії, оптимізму, а від роботи – тільки позитиву. Хай щастить!

З учнями 8 класу була проведена година спілкування ” Подолаємо булінг разом!” Метою виховного заходу є запобігання дитячого насилля, виховання культури спілкування, почуття толерантності та небайдужого ставлення до чужого горя.

 Тиждень з протидії булінгу 2021року

ДЕНЬ 1

В рамках тижня з протидії боулінгу з учнями 4 класу була проведена година спілкування «Скажемо боулінгу – ні!», з учнями 1 класу – година спілкування  «Давайте дружити». Діти   визначали хороші риси поведінки, та дійшли висновку,що краще дружити та поважати один одного. Адже,дружба заснована на довірі,щирості, спільних інтересах…

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

ДЕНЬ 2

В рамках тижня з протидії булінгу  з учнями 6 класу Білогородської гімназії (кл. керівник – Павлюк Т.Г)проведено  годину спілкування “Stop Bulling. Коло вибору». Під час спілкування діти отримали інформацію про булінг його види та міри покарання, та зрозуміли що від них залежать шляхи вирішення у складних ситуаціях  та відповідальної , безпечної поведінки. Коло вибору залишається за нами!!!

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

ДЕНЬ 3

Виховну годину на тему” Любимо усіх навколо нас” було проведено з учнями 5 класу Білогородської гімназії. Виховна година була присвячена питанню протидії булінгу у школі. Учні слухали корисну інформацію, розв’язували кросворди, виконували різні завдання та відповідали на запитання. Під час проведення заходу висвітлювалися такі питання: Що таке булінг та його причини? Різновиди та ознаки булінгу.До кого потрібно звертатися у разі, якщо ви стали жертвою або свідком протиправної поведінки однолітків, знайомих, однокласників і т.п.? Яка поведінка є ідеальною для формування хороших взаємовідносин у класі, з однолітками та друзями?

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

 

ДЕНЬ 4

Якщо ти байдужий до страждань інших,

ти не заслуговуєш називатися людиною

Сааді (персидський поет)

Сьогодні серед учнівської молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, здійснюваного самими дітьми відносно одне одного. Останніми роками визнано поширення такого явища, як шкільний булінг.

Класний керівник 8 класу Білогородської гімназії провела інформаційно-виховну годину на тему «Шкільний булінг». Метою нашої роботи було знайомство з поняттям «булінгу»,  його попередженням; виховувати в здобувачів освіти почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки. Діти отримали цікаву та корисну інформацію про проблему сьогодення в учнівському середовищі. Кожен бажаючий мав можливість висловити власну думку та свій погляд на дану проблему.

Кожен повинен почувати себе захищеним. Треба поважати свої права, права іншого і вчитися співіснувати разом. Бути гарною людиною – це добра звичка. І прищеплювати її треба змалечку.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

ДЕНЬ5

У рамках Всеукраїнського  тижня  протидії булінгу  27 вересня  у   3  класі  Білогородської гімназії було проведено  морально-етичну  бесіду «Булінг! Стоп! Стоп! Стоп! Ми проти булінгу!»

Конфлікти трапляються в будь-якому колективі, у цих ситуаціях діти вчаться ухвалювати рішення та домовлятися. Вони є корисні для їхнього розвитку.

Але булінг відрізняється систематичністю.

Щоб припинити булінг, його треба визнати. Деякі речі можуть здаватися смішними та невинними, проте вони можуть завдавати шкоди іншій людині.

Діти зрозуміли, що булінг — це твої дії, а не твоя особистість. Ви можете ними керувати та змінювати на краще.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Всеукраїнський тиждень з протидії булінгу

Щоб сприяти усвідомленню того, що добро слід починати із себе, з молодшими школярами проведена зустріч-тренінг «Вчимося бути добрими людьми». Ми поринули у світ добра, поселили в маленькі сердечка часточку доброти, наповнили розум гарними думками про важливість добра в нашому житті.

                   З метою ознайомлення учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; виховувати почуття співчуття та переживання до дитини, яка зазнає насильства; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навики відповідальної та безпечної поведінки з учнями 5 класу було проведено відеожурнал “Ми разом зупинемо булінг”.

               Класний керівник 6 класу, Симич Л. М., провела 20.09. 2019 р. бесіду з елементами тренінгу“ Життя без насильства”. Вчитель ознайомила дітей з актуальністю проблеми насильства у шкільному середовищі, з поняттям, формами та структурою булінгу. Діти вирішували конфліктні ситуації, шукали шляхи виходу із них.

  Не залишилися осторонь і учні 7 та 8 класів.

Тренінг 1. Стоп булінг. Розвивали навички співчутливого ставлення до жертв насилля, навички надання і отримання допомоги. Вчилися розрізняти булінґ і піддражнювання, розробляли стратегії подолання булінґу.

Тренінг 2. Безпека спілкування у мережі Інтернет. Учні усвідомлюючи відмінності між поняттями «булінґ» і «кібербулінґ», демонстрували навички в умінні захищати персональні дані, уникати ризикованої поведінки в мережі Інтернет.

 Тренінг3. Підліткові компанії. Учні вивчали ознаки дружніх, недружніх, небезпечних компаній. Демонстрували здатність припиняти агресію і насилля у своєму середовищі.

Тренінг 4. Як протистояти тиску однолітків. У ході заняття учні вчилися розпізнавати маніпуляції і протидіяти їм, демонстрували уміння відмовлятися від небезпечних пропозицій сторонніх людей, друзів, протидіяти тиску компанії.

          Учасниками Круглого  столу  «STOP! булінг » стали учні 9 класу.

Години та інформація

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Dinner: M-Th 5pm - 11pm, Fri-Sat:5pm - 1am